Wat is Fanstream?

Fanstream is een platform wat de mogelijkheid biedt aan fans om hun favoriete artiest te supporten door het doen van een donatie. Het bedrag bepaal je zelf (met een minimum van 2,- in verband met verwerkingskosten van o.a. iDeal en Paypal)

Voor wie is Fanstream bedoeld?

Fanstream is er voor dj’s, muziekanten, artiesten, clubs, festivals, etc. Kortom voor iedereen in de muziek industrie. Echter, de focus ligt op professionals die dagelijks hun brood verdienen met muziek en events. Voor deze groep zijn alle inkomsten momenteel weggevallen en kunnen juist nu de support van hun fans goed gebruiken.

Is Fanstream een nieuw stream platform?

Nee. Fanstream is geen platform om livestreams op te streamen. Fanstream is puur bedoeld als platform om support om te kunnen zetten naar donaties. Je kunt dus gewoon gebruik maken van de (social media) kanalen die je altijd gebruikt. Het enige wat je hoeft te doen is de link naar jouw Fanstream pagina te promoten bij jouw content (Bijv bij live streams, podcasts, blog’s, vlog’s, etc.

Hoe lang duurt het voordat ik donaties kan ontvangen met mijn Fanstream account?

We proberen je account binnen 3 werkdagen online te hebben. Vervolgens kan het nog even duren voordat Mollie je account goedkeurt. Je kunt meestal na 2 werkdagen donaties ontvangen, maar het kan dan nog wel even duren voordat Mollie start met uitbetalen. (LET OP: Het is bij Mollie momenteel erg druk, waardoor het dus even kan duren).

Wanneer krijg ik mijn donaties uitbetaald?

Je kunt binnen je Mollie account zelf aangeven welke betalingsfrequentie je wilt hanteren. Bijvoorbeeld dagelijkse uitbetaling, 1 x per week of 1 x per maand.

Welke kosten kan ik verwachten?

Een Fanstream account kost €99,- (ex btw) per jaar. Verder betaal je geen percentage over je inkomsten of komen er achteraf bijkomende kosten bij, Het enige waar je rekening mee moet houden zijn transactie kosten van Mollie, iDeal & PayPal. Deze kosten worden afgetrokken van het ontvangen bedrag voor het bedrag wordt uitgekeerd. 

Waarom moet ik betalen voor mijn Fanstream account?

Het platform waar Fanstream op draait moet per account worden ingekocht. De kosten hiervan bedragen €49,95 (ex btw) per account. Daarrnaast maakt Fanstream kosten om het platform te kunnen faciliteren. Denk hierbij aan uren welke worden gemaakt om het platform te kunnen runnen, hostingskosten, promotie kosten, etc. 

Moet ik doneren om content van mijn favoriete artiest te kunnen zien of horen?

Nee, je hoeft niet te doneren om content van jouw favoriete artiest te kunnen zien of horen. Je bepaald zelf of je de mogelijkheid hebt om te kunnen supporten. Natuurlijk is het voor jouw favoriete artiest wel een opsteker als hij / zij ziet dat jij hem / haar support in deze vervelende tijden!

Waarom zou ik artiesten supporter via Fanstream?

Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, dus doneer alleen als je iets kunt missen. Maar mocht je in de gelegenheid zijn om te doneren, dan kun je jouw favoriete artiest hier enorm mee helpen. Artiesten hebben namelijk de komende maanden geen inkomen. Normaal steun je artiesten door een kaartje te kopen voor een event, club of festival, maar deze zijn de komende maanden helaas verboden en gesloten. Via Fanstream kunnen artiesten toch nog inkomsten genereren.

Hoe weet ik of mijn favoriete artiest Fanstream gebruikt?

Als een artiest Fanstream gebruikt maken ze dit duidelijk op o.a. hun social media kanalen of op hun website. Maakt jouw favoriete artiest nog geen gebruik van Fanstream? Help hem of haar dan door ze op Fanstream te attenderen.