PERSBERICHT: DJ Panic wil taboe rondom donaties onder dj’s en artiesten doorbreken.

11 mei 2020

Het zijn zware tijden voor veel artiesten. Nu alle festivals en events zijn afgelast in verband het Corona virus valt daarmee het inkomen van praktisch de gehele muziek en evenementen industrie weg. Bovendien lijkt het er op dat juist deze beroepsgroep het hardst wordt getroffen door de maatregelen. Waar in sommige sectoren enige versoepeling als lichtpuntjes beginnen te branden, is het vooruitzicht binnen de entertainment alleen maar donkerder geworden.

Tijd dus om de realiteit onder ogen te komen, aldus Dennis Copier, beter bekend als DJ Panic. De DJ spreek veel collega’s die met hun handen in het haar zitten en zelfs omscholing overwegen. “Doodzonde” aldus Copier: “Muziek is voor ons als artiest ons leven, onze grote passie die we delen met het publiek. Juist nu kijken fan’s uit naar jouw muziek, dus denk in oplossingen om dat mogelijk te maken”. Een van de oplossingen die Panic heeft gevonden is het uitzenden van Livestreams waarbij hij kenbaar maakt dat mensen kunnen “supporten” in de vorm van donaties via het nieuwe donatie platform “Fanstream”, wat zich speciaal richt op dj’s en artiesten.

In eerste instantie vond de DJ het idee om donaties te vragen helemaal niets. “Er zit een taboe op, het idee voelde als bedelen, een beetje zielig om via een tikkie om hulp te vragen”. Inmiddels kijkt Panic heel anders naar het fenomeen doneren: “Normaal gesproken betalen mensen geld voor een ticket om je muziek te kunnen horen, eigenlijk is dat ook een soort support, maar dat kan nu niet. Tijd dus om de taboe te doorbreken en te denken in nieuwe mogelijkheden om als artiest te kunnen blijven doen waar mijn hart ligt”.

Inmiddels hebben meer dj’s de weg naar Fanstream.nl gevonden. Ook namen als Darkraver, Outsiders en Ruffneck zetten het platform in om eenvoudig donaties te kunnen ontvangen.